На парламентарните избори, които са тази неделя на 4 април, всеки

...
На парламентарните избори, които са тази неделя на 4 април, всеки
Коментари Харесай

Студентите могат да гласуват в секция по избор там, където се обучават

 На парламентарните избори, които са тази неделя на 4 април, всеки студент може да гласоподава в секция по желание в обитаемото място, където се образова, когато то е друго от обитаемото място по непрекъснат адрес. Това оповестяват от Националното посланичество на студентските препоръки /НПСС/ в България.

От НПСС изясняват, че студентите могат да гласоподават в обитаемото място, в което се образоват, след представянето на персонална карта или различен документ за идентичност, със заверена за съответния учебен срок студентска брошура и с декларация по пример, че не са дали своят вот и няма да гласоподават на друго място, която ще бъде предоставена в изборното помещение.

Студентите и жителите, които имат намерение да гласоподават в обитаемото място по непрекъснат адрес, или при които обитаемото място по непрекъснат адрес съответствува с мястото на образование, могат да създадат информация за номера на изборната секция и за мястото на гласоподаване за тази секция на адреса  - 

Когато гласувате, спазвайте противоепидемичните ограничения и носете маска, призоват от НПСС студентите.

По данни на Националното посланичество на студентските препоръки, във висшите учебни заведения в България са записани към 180 000 студенти. По-голямата част от тях са в София. Заради пандемията студентите учат отдалечено и множеството от тях са по родните си места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР